Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@22:00:35 GMT

صید در دریای عمان با چراغ خاموش

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۸۹۱۹

صید در دریای عمان با چراغ خاموش

چابهار- سال‌هاست که صید ترال یا به عبارتی صید صنعتی مشغول بر هم زدن محیط‌زیست دریایی و به قول صیادان محلی جارو کردن دریاست و همواره در طی این سال‌ها با انکار و یا سکوت بسیاری از مسئولان همراه بوده است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: بسیاری از صیادان و مردمان محلی سیستان و بلوچستان در شهرهای بندری چابهار و کنارک که روزی حلال خود را از دریا برداشت می‌کنند حال با گلایه از حضور کشتی‌های صنعتی و ترال ابراز می‌کنند که این کشتی‌ها به دلیل بر هم زدن نظم دریا سفره معیشت آن‌ها را نیز جارو کرده‌اند و نسبت به سال‌های گذشته میزان صید کمتر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از لنج داران چابهاری می‌گویند: سال‌هاست که از طرق مختلف گلایه و شکایت خود را به مسئولان ابراز کردیم ولی مسئولان ادعا می‌کنند که صید ترالی در کار نیست و ضرری برای دریا و صیاد ندارد اما همه می‌دانند که این کشتی‌ها هر چه که کف دریا هست در تور خود جمع کرده و به یغما می‌برند.

حمزه بهرامی در این رابطه به خبرنگار قدس می‌گوید: برخی از این کشتی‌ها شب‌ها به صید می‌پردازند تا اقدامات غیرقانونی آن‌ها از دید مسئولان پنهان بماند.

وی بابیان اینکه تعداد ۲۴ هزار صیاد در این استان معیشت آن‌ها با دریای عمان گره‌خورده است می‌افزاید: جامعه صیادی خواستار برخورد با کشتی‌های صید ترال است و حتی شکایتی را نیز به متولیان امر ارائه کرده است.

صید صنعتی با نظارت

در همین راستا مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در خصوص تاریخچه و داستان صیدهای ترال اظهار می‌کند:  فعالیت شناورهای صید صنعتی یا به‌نوعی کشتی‌های مشهور به ترال با تعداد ۶۳ فروند در کل کشور از اوایل دهه ۷۰ شمسی آغازشده و با توجه به کاهش میزان ذخایر آبزیان در سال‌های بعد و بر اساس تصمیمات سازمان شیلات ایران در راستای مدیریت صید و حفاظت و بازسازی ذخایر، نسبت به کاهش شناورها به‌صورت تدریجی اقدام شده است.

«محمد شهلی بر» بابیان اینکه در سال جاری فقط برای هشت فروند کشتی ترال اجازه‌نامه صید از سوی معاونت صید سازمان شیلات ایران صادرشده اظهار می‌کند: در حال حاضر تنها در محدوده دریای عمان از این تعداد فقط سه کشتی کار صید به روش ترال را انجام می‌دهند.

وی عنوان می‌کند: از این تعداد سه فروند کشتی در خارج از فصل صید شناورهای سنتی در محدوده دریای عمان به فعالیت صید مشغول‌اند چون در این زمان مشهور به فصل مونسون امکان دریاروی سایر شناورها وجود ندارد.

وی در خصوص علت استفاده از صید ترال توضیح می‌دهد: کشتی‌های صید صنعتی ترال به‌عنوان نخستین ناوگان صید صنعتی در کشور جهت صادرات برای اتحادیه اروپا و کشورهای پیشرفته با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و مشارکت بانک‌های عامل ایجادشده‌اند و در دریای عمان با صید گونه‌های مختلف که امکان استحصال این‌گونه ماهیان برای شناورهای سنتی و کوچک امکان‌پذیر نیست، مشغول هستند.

متأسفانه کشتی‌های ترال در چند روز اخیر با خاموش کردن سامانه‌های دریانوردی وارد محدوده ۱۲ مایل می‌شدند و اقدام به صید غیرمجاز می‌کردند

وی بیان می‌کند: کشتی‌های صنعتی یا همان ترال هرکدام ۵۰۰ تن ماهی از نوع ماهیان حرام‌گوشت شامل یال اسبی و ماهی مرکب برای صادرات و ماهیان حسون و سلطان ابراهیم برای بازارهای داخلی صید می‌کنند، هر فروند کشتی موجود ۳۰ نفر اشتغال داشته و در هر فصل ۴.۵ ماهه هرکدام حدود ۵۰۰ هزار دلار ارزآوری است.

صید با چراغ خاموش

باوجوداینکه پیش‌ازاین نیز بسیاری از صیادان محلی ادعا می‌کردند که کشتی‌های صنعتی تخلفاتی دارند که از چشم مسئولان شیلات دورمانده است اما حالا با توقیف دو فروند از کشتی‌های ترال در بندر کنارک و اظهارات اخیر دادستان این شهر بندری ادعاهای آن‌ها به اثبات رسیده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کنارک سیستان و بلوچستان بابیان اینکه دو فروند کشتی ترال که با تجاوز به حریم تعیین‌شده مشغول کف روبی و صید ماهیان در نزدیک ساحل این شهرستان و در آب‌های دریای عمان بودند توقیف شدند اظهار کرد:

متأسفانه کشتی‌های ترال در چند روز اخیر با خاموش کردن سامانه‌های دریانوردی وارد محدوده ۱۲ مایل می‌شدند و اقدام به صید غیرمجاز می‌کردند.

مجتبی نکوئیان بیان کرد: این اقدامات در پی شکایت جامعه بزرگ صیادان منطقه کنارک، زرآباد و چابهار مبنی بر صید غیرقانونی ترال در ساعات پایانی شب انجام شد و لذا پس از چند شبانه‌روز تشدید مراقبت‌ها و نظارت‌ها، مستندات قطعی مبنی بر ورود غیرقانونی کشتی‌ها به محدوده ممنوعه جمع‌آوری و  دستور توقیف دو کشتی ترال صادر شد.

وی تصریح کرد: باوجود شرایط نامناسب دریا، کارکنان نیروی دریایی سپاه موفق به توقیف این کشتی‌ها شدند.

نکوئیان بابیان اینکه این دو کشتی در اسکله چابهار توقیف هستند افزود: رصد سایر کشتی‌های ترال حاضر در منطقه نیز همچنان ادامه دارد و در صورت ورود آن‌ها به محدوده ۱۲ مایل، نسبت به توقیف آن‌ها نیز اقدام خواهد شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: صید صنعتی صید ترال بندر چابهار کشتی های ترال کشتی ها فروند کشتی دریای عمان صید صنعتی صید ترال سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۸۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، حسین العزی، معاون وزیر امور خارجه صنعاء با تأکید بر این که ما از توطئه‌های ایالات متحده و اقدامات خصمانه آنها اطلاع داریم، گفت: مسئولیت پیامدهای هرگونه حماقت برضد یمن از سوی آمریکایی‌ها برعهده خودشان است.

وی با انتشار مطلبی در شبکه ایکس به واشنگتن هشدار داد که در صورت انجام هرگونه اقدام خصمانه، یک راه امن در منطقه نخواهند یافت و همه منافع آنها، هدف آزادگان قرار خواهد گرفت.

العزی از واشنگتن خواست به اقدامات خصمانه خود نسبت به یمن دست بردارد پیش از آنکه افکار شکست خورده آن را جهنمی بی‌پایان بکشاند.

وی این سخنان را بعد از تلاش آمریکا برای به کارگیری ایادی داخلی خود برای برهم زدن ثبات در یمن بعد از شکست در بازدارندگی در دریای سرخ عنوان کرد.

نیروهای مسلح یمن در حمایت از غزه همچنان کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که در دریا سرخ، دریای عرب و اقیانوس هند به سمت سرزمین‌های اشغالی در حرکت هستند را هدف قرار می‌دهند. کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی نیز در پاسخ به حمله به یمن، هدف نظامیان صنعاء هستند.

سرهنگ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن دیشب (جمعه) از حمله به نفتکش انگلیسی "Andromeda Star" در دریای سرخ و اصابت مستقیم آن خبرداد.

همچنین نیروی پدافند هوایی یمن موفق شد یک فروند پهپاد "MQ9" را در آسمان استان صعده و در حین انجام عملیات خصمانه سرنگون کند.

عبدالملک الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن روز پنج‌شنبه اعلام کرد که یمن به عملیات‌های نظامی خود ادامه داده و تلاش می‌کند، عملیات‌های خود را در اقیانوس هند توسعه داده و تقویت کند تا جایی که در محاسبات آمریکایی ـ انگلیسی ـ اسرائیلی نمی‌گنجد.

الحوثی باردیگر تاکیدکرد که تنها راه حل، توقف نسل‌کشی مردم فلسطین در غزه و پایان محاصره این منطقه است و طولانی کردن این حملات و محاصره نتیجه عکس بر وضعیت اقتصادی دشمنان دارد.
 

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ درصدی سود کانال سوئز در پی تحولات دریای سرخ
  • وقوع یک حادثه در آب‌های شرق یمن
  • آتش‌سوزی گسترده در شهرک صنعتی شمس‌آباد
  • هشدار صنعاء نسبت به توطئه‌های آمریکا برضد یمن
  • به شدت به آمریکا درباره ارتکاب هر حماقتی و تبعات آن هشدار می دهیم
  • یمن سرنگونی پهپاد آمریکایی و حمله به کشتی انگلیسی را تأیید کرد
  • انصار الله یک کشتی انگلیسی را هدف قرار داد و یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • سومین پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا هدف ارتش یمن قرار گرفت